Met My Discoveries® kan je lijstjes maken, waarderingen geven (1 tot 5 sterren) en zelf recensies schrijven van boeken en andere zaken die je in de bibliotheek kan lenen. Lijsten kan je maken voor jezelf, maar ook delen met anderen. Ook kan je tags toegevoegen aan materiaal van de bibliotheek, waarmee je titels makkelijker kan terugvinden. De openbare lijstjes en alle tags, recensies en waarderingen zijn voor iedereen te zien.

Je kan beginnen met zoeken van een boek of ander item waaraan je informatie wil toevoegen of dat je in een lijstje wilt opnemen. Je hoeft dan nog niet ingelogd te zijn.

Inloggen gaat met een gebruikersnaam en wachtwoord. Iedereen kan zichzelf aanmelden. Gewoon gebruikersnaam en wachtwoord kiezen, en een emailadres invullen (i.v.m. het opsturen van vergeten wachtwoorden).

Lijstjes maken: klik bij een boek of ander bibliotheekmateriaal op de link ‘bewaren of taggen’ bij het boek. Lijstjes blijven standaard alleen zichtbaar voor jezelf, dat is handig voor bijv. een leeslijst of een wensenlijst. Het is ook mogelijk om lijsten publiek te maken: iedereen kan ze dan zien: leuk voor als je heel veel van een onderwerp weet en de belangrijkste titels bij elkaar wilt zetten zodat anderen ze makkelijker kunnen vinden.

Tags toevoegen: klik op de link ‘bewaren of taggen’ bij het boek. Ook kan je meerdere tags toevoegen, door deze met spaties van elkaar te scheiden. Om meer-woords-tags te maken, gebruik je quotes: “verenigde staten”.

Recensies toevoegen: klik op de link ‘bewaren of taggen’ bij het boek. Daarna verschijnt de link ‘Schrijf een recensie’

Waarderingen toevoegen: klik op de link ‘bewaren of taggen’ bij het boek. Niet goed (verschrikkelijk) is 1 ster, heel goed (fantastisch) is 5 sterren.

meer informatie >